Zo lust iedereen bonen

 • 400g gekookte kikkererwten
  6 el kookvocht van de kikkererwten
  3 tl witte tahin
  1 teentje look fijngesneden en geplet (geroosterde knoflook is ook heel lekker)
  ½ tot 1 tl kruidenzout
  5 tl neutrale olie
  2 ½ el versgeperst citroensap
   


Mix de nog warme kikkererwten met de rest van de ingredienten tot de lekkerste humus ooit.


* geroosterde look maak je zo: verwijder de losse schil van een lookbol.  Pak `m stevig in aluminiumfolie of bakpapier en leg `m zo`n 45 minuten in een oven van 180 graden.  (Je kan de look meeroosteren als je iets anders in de oven hebt staan, je hoeft de oven niet alleen voor de look te verwarmen)  Nu is het vlees van de look heel zacht en lichtjes zoet geworden.  Dit is het geheime ingredient van bovenstaande humus.  Bovendien is geroosterde look veel beter verteerbaar dan verse.  Je kan de geroosterde look, gewoon open en bloot, op een bordje op je aanrecht bewaren.

Comment