viviane_211015_0754.jpg

Toen ik op mijn 21e op zoek ging naar een manier van eten die beter bij mij paste, had ik nooit durven vermoeden dat het mijn levenswerk zou worden.  Hoewel ik van kinds af al dikwijls kookte als één van mijn taken in een hardwerkend gezin, wilde ik eigenlijk later op de planken staan.  
En toch is het tijdens mijn toneelopleiding bij Dora van der Groen dat ik kooklessen begon te volgen en gebeten werd door de volwaardig, plantaardige keuken.

Lang voor de hype ontstond was ik al in de weer met linzen, kikkererwten, boerenkool, tofu, seitan, tempeh en verbande ik suiker en zuivel uit mijn keuken.

Niet zonder resultaat!  Mijn ideaal gewicht bleek ineens bereikbaar, mijn spijsvertering verbeterde, de seizoensgriepjes bleven uit en toch kon ik nog lekker en veel eten!

Dankzij de ervaring die ik opdeed in de keuken van P.A.R.T.S., (de dansschool van Anne Teresa de Keersmaeker, waar we elke middag volwaardig, plantaardig kookten voor de studenten en de staf), mijn kookrubriek op TV-OOST en in Psychologies Magazine, de 2 boeken die ik schreef (Viv`s vitale keuken en `Echt (w)eten`) en de talloze lessen en lezingen die ik gaf kan je ervan op aan dat mijn kooklessen gevuld zijn met lekkere recepten, goed gekruid met degelijke kennis en op smaak gebracht met een vleugje humor.


Hieronder een filmpje dat me steeds weer inspireert.  Je hoort en ziet Rik Vermuyten met wie ik graag en vaak samenwerk.  Rik heeft ruim 40 jaar ervaring in het begeleiden van mensen die op zoek zijn naar genezing en het ontwikkelen van een dieper begrip en inzicht in de natuurlijke processen van het leven. Hoe je je eigen kracht kan aanwenden in het vormen en transformeren van je leven is de essentie van zijn lezingen, seminaries en workshops.

Als acupuncturist met scholing in macrobiotiek, voedingsleer, biochemie, fytotherapie, healing, permacultuur en Feng Shui biedt hij in deze cursus een uniek perspectief op ieders huidige conditie en mogelijkheden tot verandering. Internationaal is hij een veel gevraagd en gewaardeerd leraar en consulent.