• Het Natuurhuis Merksem (map)
  • 130 Eethuisstraat
  • Schoten, Vlaanderen, 2170
  • Belgium

Dat ons lichaam en onze geest, onze buitenkant en onze binnenkant, onze voeding en onze gezondheid niet van elkaar gescheiden zijn, is een visie die in de Natuurlijke Geneeskunst goed bewaard is gebleven. Deze visie levert waardevolle inzichten op die ook in onze moderne tijden nog steeds nuttig kunnen zijn.

Tijdens deze workshops willen we onze medicinale kennis en praktische tips en tricks delen. In de voormiddag is er een demonstratiekookles door Viviane, in de namiddag een lezing door Rik. De recepten maar ook de medicinale huis- tuin-keuken middeltjes, kompressen en drankjes krijg je op papier mee naar huis. 

GEWRICHTSPROBLEMEN - zaterdag 6 oktober 2018
Wat is de functie van onze gewrichten?  Hoe correleren ze met onze botten, spieren en pezen?  Hoe functioneren gewrichtsvochten en kraakbeen?  Waardoor ontstaan zwellingen, stijfheid, hardheid, roodheid of slap worden en knobbelvormingen?  Heeft het te maken met vitamine- of mineraaltekorten?  Hoe ontstaat verzuring?  Welke organen en functies spelen mee?  We reiken praktische in- en uitwendige oplossingen aan.

OVER-/ONDERGEWICHT - zaterdag 5 januari 2019
We belichten de moderne problemen overgewicht (obesitas) en ondergewicht (anorexia, boulemie).  Wat zijn de invloeden van je manier van eten, wat is de bijdrage van de bacterieën in je darmen, in hoeverre heeft je gestel ermee te maken? 

VERMOEIDHEID - zaterdag 16 februari 2019
Moe zijn is een veel voorkomend hedendaags fenomeen, wat zijn de meest voorkomende oorzaken?  Waardoor faalt ons energiesysteem?  Wat is de natuurlijke bron van onze energie?  En hoe blijven we in optimale conditie?

ALLERGIEËN - zaterdag 30 maart 2019
Vooral in de lente duiken allergieën voor natuurlijke dingen op.  Waarom hebben sommigen er last van en anderen niet?  Wat heeft ons immuunsysteem ermee te maken?  Welke zijn de natuurlijke oplossingen voor zo`n vervelend probleem?

ZENUWSTELSEL - zaterdag 11 mei 2019
Ons zenuwstelsel is het belangrijkste stelsel voor zowel onze fysieke als mentale functies.  Welke zijn de lichamelijke en welke zijn de geestelijke symptomen van een slechte functie?  Hoe oefent het zenuwstelsel zijn controle uit en hoe verwerkt het informatie vanuit het lichaam en vanuit de omgeving?  Hoe brengen we het zenuwstelsel in een prima conditie?

SCHILDKLIER - zaterdag 15 juni 2019
Hoe beïnvloedt de schildklier de werking van ons lichaam en ons hormoonstelsel?  Waardoor onststaat er over- of onderfunctie van de schildklier?  Zijn er natuurlijke oplossingen zonder medicatie?  Tips voor het in evenwicht brengen van je schildklier.