• Het Natuurhuis Merksem (map)
  • 130 Eethuisstraat
  • Schoten, Vlaanderen, 2170
  • Belgium

zaterdag 23 november
Het Natuurhuis Merksem
10-16.30u

STUDIEDAG: HET IMMUUNSYSTEEM en ONS ZELFGENEZEND VERMOGEN HERSTELLEN
Wat is het immuunsysteem en hoe werkt het? Waarom zijn daar al meer dan 100 jaar hevige discussies over? Welk standpunt volgt de moderne geneeskunde? Wat zijn de verschillende dieptelagen en mechanismen van dit systeem? Verdedigt het ons of doet het iets anders? Hoe helpt het ons gezond te houden? Hoe activeert het ons vermogen om onszelf te genezen? Waarom faalt het of slaat het op hol? Hoe beïnvloedt het ontstekingen? Zijn er organen die hier een grote rol spelen? Wat kunnen we doen op een natuurlijke manier ipv een artificiële om ons zelfgenezend vermogen te versterken en ons immuunsysteem rustig en behoorlijk te laten werken?

HOE ZIET EEN STUDIEDAG ERUIT?

In de voormiddag is er een demonstratiekookles door Viviane Van Dyck, in de namiddag een lezing door Rik Vermuyten. Je krijgt een heleboel medicinale kennis en praktische tips en tricks. De recepten maar ook de medicinale huis-tuin- en keukenmiddeltjes, kompressen en drankjes krijg je op papier mee naar huis.

PRAKTISCHE INFORMATIE

locatie: Het Natuurhuis Merksem - Eethuisstraat 130-140 - Schoten

tijd: we beginnen om 10u en ronden af om 16.30u

inschrijven: via mail naar info@vivianevandyck.com

prijs: 130€ maaltijd, receptenbundel, lezing, thee inbegrepen

parkeren: gelieve niet in de parking van Het Natuurhuis te parkeren maar op de gratis parkeergelegenheden in de omliggende straten

Dat ons lichaam en onze geest, onze buitenkant en onze binnenkant, onze voeding en onze gezondheid niet van elkaar gescheiden zijn, is een visie die in de Natuurlijke Geneeskunst goed bewaard is gebleven. Deze visie levert waardevolle inzichten op die ook in onze moderne tijden nog steeds nuttig kunnen zijn.