• Het Natuurhuis Merksem (map)
  • 130 Eethuisstraat
  • Schoten, Vlaanderen, 2170
  • Belgium

zaterdag 12 oktober 2019
HET NATUURHUIS MERKSEM
10-16.30u

HUIDPROBLEMEN
De huid is één van onze grootste organen en vormt de grens tussen onze binnen- en buitenwereld. Huidproblemen kunnen dus makkelijk zowel door 'uitwendige’ invloeden als inwendige condities tevoorschijn komen. Waardoor ontstaan ze dan? Welk verband heeft de huid met andere membranen en met welke organen en functies in het lichaam? Werkt onze huid hij als uitscheidingsorgaan en wat laat ze dan zien? Welke “ongezonde” veranderingen in de huid doen zich voor? Hoe voelt een gezonde huid aan? Waar kunnen eczeem, uitslag, puistjes, vlekken, wratten,…. symptomen van zijn? Wat met allergieën en psoriasis? Hoe is de invloed van emoties op onze huid? Wat kunnen we doen om onze huid weer mooier, steviger en stralender te maken?

HOE ZIET EEN STUDIEDAG ERUIT?

In de voormiddag is er een demonstratiekookles door Viviane Van Dyck, in de namiddag een lezing door Rik Vermuyten. Je krijgt een heleboel medicinale kennis en praktische tips en tricks. De recepten maar ook de medicinale huis-tuin- en keukenmiddeltjes, kompressen en drankjes krijg je op papier mee naar huis.

PRAKTISCHE INFORMATIE

locatie: Het Natuurhuis Merksem - Eethuisstraat 130-140 - Schoten

tijd: we beginnen om 10u en ronden af om 16.30u

inschrijven: via mail naar info@vivianevandyck.com

prijs: 130€ maaltijd, receptenbundel, lezing, thee inbegrepen

parkeren: gelieve niet in de parking van Het Natuurhuis te parkeren maar op de gratis parkeergelegenheden in de omliggende straten

Dat ons lichaam en onze geest, onze buitenkant en onze binnenkant, onze voeding en onze gezondheid niet van elkaar gescheiden zijn, is een visie die in de Natuurlijke Geneeskunst goed bewaard is gebleven. Deze visie levert waardevolle inzichten op die ook in onze moderne tijden nog steeds nuttig kunnen zijn.