25 april 2020
Het Natuurhuis Merksem
10-16.30u

Studiedag
ONS MICROBIOOM HERSTELLEN EN OPBOUWEN

De meest recente onderzoeken over de bacteriën in ons lichaam beginnen meer en meer de eeuwenoude kennis en ervaring uit het Oosten te bevestigen. Ze werden lang bekeken als vijanden van het menselijk lichaam maar nu begint men het enorme belang van de flora van bacteriën binnenin en bovenop onze huid en slijmvliezen in te zien. Men onderzoekt de gevolgen voor de vertering; voor de opname van voedsel; voor de immuniteit; voor het gevoel van welbehagen en het algemeen evenwicht. Waaruit bestaat dat microbioom? Is het voedingsafhankelijk? Is het flexibel? Hoe maakt dat immuniteit? Wat doen de oude fermentatietechnieken? Hoe kunnen we in onze levenswijze de ideale bacteriënwereld binnenin op gang brengen, herstellen, vernieuwen en versterken?

HOE ZIET EEN STUDIEDAG ERUIT?

In de voormiddag is er een demonstratiekookles door Viviane Van Dyck, in de namiddag een lezing door Rik Vermuyten. Je krijgt een heleboel medicinale kennis en praktische tips en tricks. De recepten maar ook de medicinale huis-tuin- en keukenmiddeltjes, kompressen en drankjes krijg je op papier mee naar huis.

PRAKTISCHE INFORMATIE

locatie: Het Natuurhuis Merksem - Eethuisstraat 130-140 - Schoten

tijd: we beginnen om 10u en ronden af om 16.30u

inschrijven: via mail naar info@vivianevandyck.com

prijs: 130€ maaltijd, receptenbundel, lezing, thee inbegrepen

parkeren: gelieve niet in de parking van Het Natuurhuis te parkeren maar op de gratis parkeergelegenheden in de omliggende straten

Dat ons lichaam en onze geest, onze buitenkant en onze binnenkant, onze voeding en onze gezondheid niet van elkaar gescheiden zijn, is een visie die in de Natuurlijke Geneeskunst goed bewaard is gebleven. Deze visie levert waardevolle inzichten op die ook in onze moderne tijden nog steeds nuttig kunnen zijn.